Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Reningelst

Gemakkelijk energie vergelijken in Reningelst? Door gebruik te maken van de Energiehunter check je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijv. Mega & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Reningelst het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparing loopt op tot € 415,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Reningelst?

We zien flink wat energieleveranciers in Reningelst. Van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke leveranciers actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reningelst is voor jouw situatie? Vul hierna jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze handige vergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Reningelst, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Via filteren in de vergelijkingstool zoeken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Reningelst

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Online account
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Reningelst betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Poperinge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Reningelst

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene energie: 34,70%
 • Postcode: 8970
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-reningelst

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Reningelst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1440 m3 en 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder contract zoek jij gegevens m.b.t. soort energie, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Reningelst, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een populaire actie beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energieleverancier. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Reningelst


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 bonus betekenen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: maak een sport van het overstappen in Reningelst. Zo ben je het voordeligst uit. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Reningelst. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE of Ebem. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Reningelst vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Reningelst en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Reningelst

Veel energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Reningelst. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Reningelst vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Poperinge zien we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8970. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ overstappen.