Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Watou

Eenvoudig energie vergelijken in Watou? Middels deze website ontdek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Watou de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijv. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Poperinge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Watou?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Watou. Dit varieert van Antargaz tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Watou is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een storing, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Watou, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in de vergelijkingstool achterhaalt men gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Watou

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Watou betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Poperinge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Watou

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Poperinge
 • CV Merk: Ferroli
 • Aandeel duurzaam: 35,10%
 • Centrale postcode: 8978
 • Gem. mazout: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-watou

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Watou ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en nog eens 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle contracten check je informatie als soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Watou, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.antargaz.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Watou


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Watou. Op die manier bespaar je het meeste geld. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Watou. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en Eni. Vervolgens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Watou vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Watou en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Watou

Het merendeel van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Watou. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Watou vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Poperinge bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8978. In deze plaats kan je soms vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Lampirus overstappen.