Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beselare

Snel online energie vergelijken in Beselare? Dankzij de Energiehunter ontdek je eenvoudig alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Luminus en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Beselare de laagste prijs biedt. Voorts check je via de energievergelijker handige informatie over topics zoals energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zonnebeke
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beselare?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Beselare. Van Lampirus tot aan Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beselare is in juni 2024? Geef snel jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energieleveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Beselare, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Middels jouw input in de vergelijkingstool zoek je zonder problemen een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Beselare

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De netbeheerder van het stroom in Beselare is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zonnebeke is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Beselare

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zonnebeke
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 35,20%
 • Postcode: 8980
 • Mazout verbruik: 2780 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-beselare

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Beselare bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1465 m3 en 3485 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Meestal is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote aanbieders + contracten. Van elk abonnement achterhaal jij specificaties met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Beselare, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.energie2030.be of www.wasewind.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Beselare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €320 bonus betekenen. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bezuinigadvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaartip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Beselare. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Beselare. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris + Energie 2030. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beselare vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Beselare en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Beselare

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Beselare. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Beselare vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Zonnebeke zien we vele stappen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8980. In deze plaats kan je vaak vrij voordelig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Comfort Energy overstappen.