Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Kruis-Winkel

Snel energie vergelijken in Sint-Kruis-Winkel? Met behulp van onze website achterhaal je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Engie & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Kruis-Winkel de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze website handige informatie over thema’s als stroomtarieven en info over duurzame energie. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Kruis-Winkel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Kruis-Winkel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Ecopower, de keuze is enorm. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Kruis-Winkel is in juli 2024? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Kruis-Winkel, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van filteren in de tool detecteer jij simpel en snel een product dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Kruis-Winkel

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Kruis-Winkel betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Gent is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Sint-Kruis-Winkel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • Populair merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 36,30%
 • Postcode: 9042
 • Mazout consumptie: 2890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-sint-kruis-winkel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Sint-Kruis-Winkel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 plus 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Meestal is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement bekijk jij gegevens aangaande soort energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Kruis-Winkel, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.essent.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Kruis-Winkel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bieden wij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bespaartip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Advies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Kruis-Winkel. In dat geval bespaar je het meeste geld. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Kruis-Winkel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Ebem. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Sint-Kruis-Winkel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Sint-Kruis-Winkel en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Kruis-Winkel

Veel leveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Sint-Kruis-Winkel. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Kruis-Winkel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Gent bestaan er tegenwoordig diverse stappen met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9042. In deze omgeving kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus juli 2024.