Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Desteldonk

Snel energie vergelijken in Desteldonk? Met behulp van onze website ontdek je snel en simpel alle grote maatschappijen als bijv. Engie en Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Desteldonk de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je op onze website nuttige informatie informatie over thema’s als o.a. tarieven van energie * gas en zakelijke energie. Tevens vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 365,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Desteldonk?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Desteldonk. Dat gaat van Essent tot aan Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Desteldonk is in juli 2024? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Desteldonk, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de tool bekijkt men simpel en snel een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Desteldonk

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Desteldonk betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gent wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Desteldonk

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 36,10%
 • Hoofdpostcode: 9042
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-desteldonk

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Desteldonk is dat gemiddeld 1510 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het een goed idee om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk pakket zie je gegevens over soort energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Desteldonk, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Zoals www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Desteldonk


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €340 winst geven. Maar, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina lees je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Desteldonk. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Desteldonk. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aanstaande maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare aanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris + Watz. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. De gekozen gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Desteldonk vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Desteldonk en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Desteldonk

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Desteldonk. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Desteldonk vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Gent onderscheiden we verscheidene stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9042. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega juli 2024.