Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostakker

Eenvoudig energie vergelijken in Oostakker? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders als Eneco en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Oostakker de laagste prijs biedt. Bovendien check je op energiehunter.be belangrijke info over topics als bijv. maatschappijen en vaste en variabele tarieven. Ook komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gent
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 320,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oostakker?

We zien een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Oostakker. Dit varieert van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostakker is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oostakker, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van filters in de tool ontdekken jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oostakker

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de kosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Oostakker heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gent wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Oostakker

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Gent
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 36,00%
 • Hoofdpostcode: 9041
 • Gem. mazout: 2860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-oostakker

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Oostakker is het gemiddelde verbruik ong. 1505 m3 + 3310 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen check jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oostakker, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Oostakker


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 besparen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Oostakker. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oostakker. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe maatschappij de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Watz. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oostakker vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oostakker en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oostakker

De meeste maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Oostakker. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oostakker vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Gent kennen we allerlei initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9041. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus juli 2024.