Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lochristi

Snel online energie vergelijken in Lochristi? Geholpen door www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle beschikbare maatschappijen als o.a. OCTA+ en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lochristi prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast lees je op deze pagina handige info over items als o.a. verschillende aanbieders en de slimme meter. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lochristi
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 250,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Lochristi?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Lochristi. Van Poweo tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In februari 2024 moet je een keuze maken uit ruim 35 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke maatschappijen er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lochristi is op dit moment? Voer gelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energietarievenvergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lochristi, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter zoek je verrassend eenvoudig een energieproduct dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lochristi

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Lochristi is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lochristi valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Lochristi

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lochristi
 • Populaire CV: Brotje
 • Groene stroom: 0,237%
 • Hoofdpostcode: 9080
 • Mazout: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-lochristi

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Lochristi is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 + 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten achterhaal je info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lochristi, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.luminus.be of www.energypeople.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Lochristi


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €275 winst geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaartip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lochristi. Op die manier is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lochristi. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert jouw gekozen energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Tevens beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Lochristi vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lochristi en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Lochristi

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Lochristi. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Lochristi vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Lochristi zijn er allerlei projectenvolledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9080. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente