Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zelzate

Op je gemak energie vergelijken in Zelzate? Dankzij onze website check je snel en simpel alle beschikbare bedrijven als bijvoorbeeld Mega & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Zelzate de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld leveranciers en concrete energiebespaartips. Ook komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zelzate
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Zelzate?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Zelzate. Dat gaat van Engie tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zelzate is? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze tarievencheck vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Zelzate, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij selecties in de tarievenvergelijker detecteren jullie simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zelzate

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Zelzate heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zelzate is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Zelzate

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Zelzate
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 0,235%
 • Hoofdpostcode: 9060
 • Mazout: 2050 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-zelzate

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Zelzate bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 en nog eens 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder contract zoek jij gegevens m.b.t. soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Zelzate, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Zelzate


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €300 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigtip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Zelzate. Zodoende ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Zelzate. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieleverancier. Onder andere Eneco, Lampiris of Eni. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zelzate vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Zelzate en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Zelzate

De meeste aanbieders faciliteren vandaag de dag groene stroom in Zelzate. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Zelzate vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Zelzate kennen we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9060. In deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz afsluiten.