Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Destelbergen

Gemakkelijk energie vergelijken in Destelbergen? Door gebruik te maken van onze website vind je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als o.a. Essent en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Destelbergen de laagste prijs hanteert. Voorts tref je via de energievergelijker belangrijke informatie over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en verschillende contractsoorten. Daarbij komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Destelbergen
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 435,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Destelbergen?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Destelbergen. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 aanbieders. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Destelbergen is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze energie achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Destelbergen, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van filteren in de vergelijkingstool achterhalen jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Destelbergen

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Destelbergen is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Destelbergen wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Destelbergen

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-destelbergen

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Destelbergen ligt dit gemiddeld op 1555 m3 en 3315 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk abonnement lees je specificaties zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Destelbergen, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of www.poweo.be. De nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Destelbergen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 opleveren. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Destelbergen. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En tevens krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Destelbergen. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen energiemaatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Trevion. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jouw aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.watz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Destelbergen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Destelbergen en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Destelbergen

Bijna alle aanbieders bieden momenteel groene stroom in Destelbergen. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Destelbergen vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Destelbergen zijn er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9070. In deze woonplaats kan je meer en meer zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Lampirus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente