Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beveren-Waas

Eenvoudig energie vergelijken in Beveren-Waas? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle grote leveranciers als bijvoorbeeld Watz & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Beveren-Waas de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je op onze website praktische info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en de slimme meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Gemiddelde besparing van € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Beveren-Waas?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Beveren-Waas. Dat gaat van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beveren-Waas is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Beveren-Waas, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in onze vergelijker bekijkt men zonder problemen een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Beveren-Waas

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Beveren-Waas is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Beveren-Waas valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Beveren-Waas

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-beveren-waas

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Onder andere het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Beveren-Waas bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 + 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen lees jij gegevens aangaande soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Beveren-Waas, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Beveren-Waas


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €345 bonus betekenen. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter bekijk jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Beveren-Waas. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Beveren-Waas. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert de aankomende maatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Trevion. Hierna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Beveren-Waas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Beveren-Waas en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Beveren-Waas

De meeste maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Beveren-Waas. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval zeker voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Beveren-Waas vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Beveren-Waas zien we allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9120. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Antargaz afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente