Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melle

Snel energie vergelijken in Melle? Met behulp van onze vergelijker vind je eenvoudig alle erkende bedrijven als Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Melle de beste deal heeft! Ook lees je via de Energiehunter nuttige info info over onderwerpen als bijv. tarieven van energie * gas en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Melle
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Melle?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Melle. Van Engie tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 40 energie aanbieders. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melle voor jou is? Geef moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Melle, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij filters in de energievergelijker zoeken jullie eenvoudig een product dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Melle

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Melle is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Melle valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Melle

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Melle
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene stroom: 0,238%
 • Postcode: 9090
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2080 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-melle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Melle is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 plus 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Vaak is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder abonnement zie jij informatie als type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Melle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. De gekozen energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Melle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €395 opleveren. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hierna tref je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Melle. Zo is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je switchen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Melle. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Luminus, Essent en Ecopower. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Geholpen door de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Melle vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Melle en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Melle

De meeste leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Melle. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Melle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Melle zijn er steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9090. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente