Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Melsele

Zonder problemen energie vergelijken in Melsele? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle interessante aanbieders als o.a. Luminus & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Melsele de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je op deze website belangrijke informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en vaste of variabele tarieven. Tevens vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Melsele?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Melsele. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Melsele is op dit moment? Voer moeiteloos de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Melsele, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker ontdekken jullie simpel en snel een product dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Melsele

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom maatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Melsele betreft Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beveren-Waas is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Melsele

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-melsele

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Melsele bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 en 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal loont het om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij alle contracten achterhaal jij gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Melsele, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en www.zeno.be. Jouw nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Melsele


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €335 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Melsele. In dat geval ben je het voordeligst uit. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Melsele. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Melsele vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Melsele en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Melsele

De meeste aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Melsele. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Melsele vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Beveren-Waas bestaan er tegenwoordig diverse projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9120. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Antargaz energie.