Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vrasene

Snel online energie vergelijken in Vrasene? Geholpen door www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld Essent en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Vrasene voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op deze website nuttige info info over thema’s zoals energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beveren-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders bij elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 410,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Vrasene?

We zien steeds meer energieleveranciers in Vrasene. Dat gaat van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vrasene is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vrasene, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van keuzes in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Vrasene

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Vrasene heet Imewo. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Beveren-Waas wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Vrasene

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-vrasene

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Vrasene ligt dit gemiddeld op 1400 m3 plus 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In algemene zin loont het om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract zie je voorwaarden over soort stroom/gas, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Vrasene, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de leverancier. Denk aan www.engie.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vrasene


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €280 opleveren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via onze hunters tref jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bespaartip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vrasene. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Vrasene. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de aanstaande gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare energieleverancier. Zoals Eneco, Essent of Ebem. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vrasene vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Vrasene en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Vrasene

Het gros van de aanbieders leveren onderhand groene stroom in Vrasene. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Vrasene vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Beveren-Waas kennen we verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9120. In deze regio kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie diensten.