Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Temse

Gemakkelijk energie vergelijken in Temse? Dankzij de Energiehunter vind je snel en simpel alle grote maatschappijen zoals Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Temse prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je op energiehunter.be uitgebreide info over topics als bijv. energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Temse
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Temse?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Temse. Dat gaat van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Temse is in april 2024? Geef hieronderde eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze handige vergelijker vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Temse, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van keuzes in de prijzenvergelijker bekijkt men probleemloos een energieovereenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Temse

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van gas & stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Temse betreft Imewo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Temse is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Temse

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Temse
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 0,241%
 • Hoofdpostcode: 9140
 • Gem. mazout: 2110 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-temse

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Temse gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1580 m3 en 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal jij informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Temse, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieding gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Temse


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Temse. Dan is de besparing het grootst. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Temse. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert de geselecteerde gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent of natuurlijk Ecopower. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aankomende energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Temse vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Temse en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Temse

Bijna alle leveranciers bieden op dit moment groene stroom in Temse. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Temse vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Temse bestaan er tegenwoordig verscheidene initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9140. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Engie overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente