Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bazel

Meteen energie vergelijken in Bazel? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle relevante maatschappijen als bijv. Mega & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Bazel de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je op deze pagina handige info over onderwerpen als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kruibeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bazel?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Bazel. Van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bazel is op dit moment? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels de energiehunter tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bazel, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker vindt men gemakkelijk een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bazel

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Bazel betreft Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Kruibeke is de aardgas netbeheerder Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Bazel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Kruibeke
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 38,70%
 • Hoofdpostcode: 9150
 • Verbruik Mazout: 1620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-bazel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Bazel is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 en 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen zoek jij details zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bazel, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.belpower.be. Jouw aanstaande leverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Bazel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €385 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Tip 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bazel. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bazel. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aanstaande gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe energieaanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Aspiravi. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bazel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bazel en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Bazel

Veel aanbieders bieden momenteel groene stroom in Bazel. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Bazel vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Kruibeke zien we steeds meer activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9150. In deze regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Lampirus diensten.