Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken De Klinge

Meteen energie vergelijken in De Klinge? Dankzij www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle relevante energieleveranciers als bijv. Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in De Klinge de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als o.a. het ideale overstapmoment en duurzame verwarmingsbronnen. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Gillis-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in De Klinge?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in De Klinge. Van Engie tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig tellen we ruim 40 providers. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom leveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Klinge is in juni 2024? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van De Klinge, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de vergelijkingstool vindt men moeiteloos een overeenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in De Klinge

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in De Klinge betreft Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Gillis-Waas valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures De Klinge

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-de-klinge

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van De Klinge ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 en 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk abonnement check je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in De Klinge, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. O.a. www.energie2030.be en ook www.poweo.be. De nieuwe leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in De Klinge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €250 korting realiseren. Maar, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in De Klinge. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in de basis: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor De Klinge. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert de gekozen aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE + Comfort Energy. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven De Klinge vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in De Klinge en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in De Klinge

Tal van energie aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in De Klinge. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in De Klinge vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Sint-Gillis-Waas zien we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9170. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Antargaz diensten.