Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Daknam

Gemakkelijk energie vergelijken in Daknam? Via de Energiehunter tref je probleemloos alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Daknam voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lokeren
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Daknam?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Daknam. Van Antargaz tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Iveg. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Daknam is? Vul snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Daknam, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van filteren in de Energiehunter checkt men moeiteloos een product dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Daknam

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Daknam betreft Iveg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lokeren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Daknam

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lokeren
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 38,90%
 • Postcodegebied: 9160
 • Mazout consumptie: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-daknam

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinfo. Onder andere aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Daknam is dit gemiddeld zo’n 1445 m3 en 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk contract achterhaal jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Daknam, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de onderneming. Zoals www.engie.be + www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Daknam


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €305 rendement bieden. Evenwel, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaartip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bespaaradvies 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Daknam. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Daknam. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je nieuwe energie-aanbieder het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent en Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Daknam vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Daknam en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Daknam

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Daknam. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Daknam vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Lokeren bestaan er vele stappen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9160. In de regio kan je vaak vrij voordelig meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Elegant diensten.