Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pauwels

Zonder problemen energie vergelijken in Sint-Pauwels? Met behulp van deze website vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders als bijvoorbeeld Luminus & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Pauwels de laagste prijs biedt. Ook bekijk je via onze vergelijker handige informatie over topics als energieaansluitingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sint-Gillis-Waas
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,409
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 400,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Pauwels?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Sint-Pauwels. Dit loopt van Essent tot aan Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pauwels voor jou is? Voer direct jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pauwels, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker ontdekt men moeiteloos een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pauwels

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van het stroom in Sint-Pauwels is Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Gillis-Waas valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Sint-Pauwels

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,409
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-sint-pauwels

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Sint-Pauwels is dat gemiddeld 1465 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk contract check je info over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Pauwels, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Pauwels


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Pauwels. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Pauwels. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare leverancier. Zoals Eneco, ENGIE en ook Watz. Bij de volgende stap bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Pauwels vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Pauwels en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Pauwels

Veel maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Sint-Pauwels. Toch is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Pauwels vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Sint-Gillis-Waas zien we verscheidene plannen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9170. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent vergelijken.