Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stekene

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Stekene? Aan de hand van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle interessante maatschappijen als Engie en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Stekene het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via de energievergelijker handige informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stekene
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Stekene?

We zien steeds meer energieleveranciers in Stekene. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stekene is? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de vergelijkingstool tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Stekene, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Door middel van filters in de tool check je simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Stekene

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel netbeheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stekene is Intergem. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Stekene is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Stekene

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Stekene
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 0,247%
 • Postcode: 9190
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2170 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-stekene

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Stekene is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 + 3370 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk pakket lees jij informatie zoals soort stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stekene, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gevonden? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Onder andere www.octaplus.be of natuurlijk www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Stekene


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €385 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Stekene. Op die manier bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. In de regel worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Stekene. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verzorgt de betreffende leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en Aspiravi. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Stekene vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Stekene en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Stekene

Bijna alle energiemaatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Stekene. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Stekene vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Stekene zien we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9190. In de regio kan je meer en meer vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Watz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente