Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kemzeke

Direct energie vergelijken in Kemzeke? Aan de hand van deze website tref je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Kemzeke prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je via onze vergelijker praktische info over onderwerpen zoals energiebesparing in huis en zakelijke energie. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Stekene
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Kemzeke?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Kemzeke. Van Engie tot aanbieders zoals Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kemzeke is? Vul gelijk de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energievergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Kemzeke, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in de vergelijkingstool check je gemakkelijk een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Kemzeke

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net heeft weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Kemzeke is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Stekene is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Kemzeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Stekene
 • CV Merk: Bulex
 • Groene stroom: 39,40%
 • Hoofdpostcode: 9190
 • Mazout: 1690 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-kemzeke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Kemzeke is dat gemiddeld 1470 m3 plus 3480 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van ieder pakket tref jij gegevens aangaande type energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kemzeke, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de onderneming. Onder andere www.octaplus.be en ook www.ebem.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Kemzeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €305 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Kemzeke. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kemzeke. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de beste partij. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Trevion. Daarnaast selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kemzeke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Kemzeke en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Kemzeke

Tal van maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Kemzeke. Op dit front is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kemzeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Stekene zien we diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9190. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco vergelijken.