Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dendermonde

Gemakkelijk energie vergelijken in Dendermonde? Via de Energiehunter doorzoek je snel en simpel alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Dendermonde de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide informatie over thema’s zoals tarieven en info over een energieneutrale woning. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Dendermonde?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Dendermonde. Dit loopt van Eneco tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dendermonde is voor jouw situatie? Geef hierna de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Dendermonde, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker vindt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Dendermonde

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dendermonde heet Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dendermonde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Dendermonde

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-dendermonde

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Dendermonde is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij elk pakket vind jij gegevens als type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Dendermonde, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be en www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Dendermonde


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder tref je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaartip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Dendermonde. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Dendermonde. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe aanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Ebem. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Dendermonde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Dendermonde en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Dendermonde

Het gros van de aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Dendermonde. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Dendermonde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Dendermonde bestaan er nogal wat initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9200. In deze woonplaats kan je soms met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Lampirus overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente