Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Gillis-Dendermonde

Direct energie vergelijken in Sint-Gillis-Dendermonde? Middels onze website ontdek je overzichtelijk alle grote aanbieders zoals Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Gillis-Dendermonde de scherpste prijs kan bieden. Bovendien lees je op deze website bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en slimme thermostaten. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 315,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Gillis-Dendermonde?

We zien best veel energieleveranciers voorhanden in Sint-Gillis-Dendermonde. Van Poweo tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Intergem. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Gillis-Dendermonde is in juli 2024? Vul vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, gas en stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij de vergelijkingstool bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Sint-Gillis-Dendermonde, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties maken in onze vergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Gillis-Dendermonde

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Gillis-Dendermonde heet Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dendermonde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Sint-Gillis-Dendermonde

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Dendermonde
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 18,00%
 • Centrale postcode: 9200
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1760 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-sint-gillis-dendermonde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Sint-Gillis-Dendermonde ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle contracten lees je gegevens over soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Gillis-Dendermonde, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be en ook www.wasewind.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Gillis-Dendermonde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €325 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: korter douchen
 • Praktisch advies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Sint-Gillis-Dendermonde. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Gillis-Dendermonde. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw toekomstige gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk ZENO. Tevens kies je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.elegant.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Gillis-Dendermonde vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sint-Gillis-Dendermonde en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Sint-Gillis-Dendermonde

Bijna alle aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Sint-Gillis-Dendermonde. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Sint-Gillis-Dendermonde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Dendermonde bestaan er tegenwoordig vele stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9200. In deze omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant vergelijken.