Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schoonaarde

Snel online energie vergelijken in Schoonaarde? Met behulp van deze website tref je eenvoudig alle interessante leveranciers zoals Watz & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Schoonaarde de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op deze pagina handige info over topics als o.a. energieaansluitingen en salderen. Daarbij komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 395,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schoonaarde?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Schoonaarde. Van Eneco tot Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment zijn het zo’n 20 providers. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het netwerk van Intergem. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schoonaarde voor jou is? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Schoonaarde, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van selecties in de tool bekijk je zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Schoonaarde

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiemaatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Schoonaarde is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dendermonde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Schoonaarde

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-schoonaarde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Schoonaarde gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 en 3510 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Bij alle contracten zoek jij data als type stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Schoonaarde, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Schoonaarde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €325 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bekijk je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schoonaarde. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Normaal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Schoonaarde. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de nieuwe maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent en Watz. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Schoonaarde vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Schoonaarde en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Schoonaarde

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Schoonaarde. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Schoonaarde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Dendermonde bestaan er tegenwoordig vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9200. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy vergelijken.