Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Appels

Eenvoudig energie vergelijken in Appels? Dankzij de Energiehunter achterhaal je supersnel alle interessante energie aanbieders als o.a. Engie & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Appels de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je via de Energiehunter belangrijke info over items als bijv. de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dendermonde
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Appels?

We zien best veel energieleveranciers in Appels. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke organisaties je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Appels is die past bij jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van de energietarievenvergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Appels, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Met behulp van jouw input in de energievergelijker vind jij eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Appels

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Een passend contract voor elk huishouden
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Appels is Intergem. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Dendermonde valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Appels

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Dendermonde
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 39,50%
 • Hoofdpostcode: 9200
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1700 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-appels

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Appels is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en nog eens 3485 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Bij alle contracten check je informatie zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Appels, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Appels


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 winst geven. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigtip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Appels. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Appels. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de aankomende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ZENO. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. De gekozen leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Appels vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Appels en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Appels

Een aanzienlijk deel van de bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Appels. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Appels vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Dendermonde bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9200. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook OCTA+ vergelijken.