Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wetteren

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wetteren? Middels de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders zoals Mega & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Wetteren het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als maatschappijen en variabele of vaste tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wetteren
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 310,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wetteren?

Er zijn flink wat energieleveranciers beschikbaar in Wetteren. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wetteren is op dit moment? Voer snel je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wetteren, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter bekijkt men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wetteren

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder rekent weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Wetteren heet Intergem. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wetteren is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Wetteren

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wetteren
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 0,25%
 • Postcodegebied: 9230
 • Mazout: 2200 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-wetteren

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Wetteren is dit gemiddeld zo’n 1420 m3 plus 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls loont het om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zie jij info als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Wetteren, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.eneco.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Wetteren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €375 korting realiseren. Desondanks, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bespaartip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wetteren. Zo is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wetteren. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert jouw betreffende energiemaatschappij het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste partij. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Eni. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Wetteren vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wetteren en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Wetteren

Het gros van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Wetteren. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Wetteren vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Wetteren zien we verscheidene projectenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9230. In de regio kan je soms heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Elegant overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente