Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Massemen

Op je gemak energie vergelijken in Massemen? Via www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle erkende aanbieders zoals Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Massemen de laagste prijs biedt. Voorts tref je via onze vergelijker praktische informatie over onderwerpen als o.a. verschillende gasregio’s en info over duurzame energie. Tevens geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wetteren
Netbeheerder Elektra:Onbekend
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Massemen?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Massemen. Dat loopt uiteen van Poweo tot en met OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 40 bedrijven. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Onbekend. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Massemen is voor jouw situatie? Geef hierna jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Massemen, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de tool checkt men zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Massemen

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Massemen heet Onbekend. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wetteren is de aardgas netbeheerder Intergem. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Massemen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wetteren
 • Populair merk: AWB
 • Groene energie: 18,20%
 • Postcode: 9230
 • Verbruik Mazout: 1780 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Onbekend
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-massemen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Massemen ligt dit gemiddeld op 1515 m3 en 3310 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details bepalen jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle contracten bekijk jij data als herkomst energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Massemen, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Massemen


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 besparen. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Massemen. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langlopende contracten zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Massemen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt je nieuwe energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Trevion. Daarnaast kies je de ingangsdatum van het contract. Je aanstaande gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via de Energiehunter vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lage prijzen en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Massemen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Massemen en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Massemen

Een groot deel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Massemen. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Massemen vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Wetteren zien we nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9230. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Antargaz vergelijken.