Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moerzeke

Snel online energie vergelijken in Moerzeke? Met behulp van de Energiehunter check je eenvoudig alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Moerzeke de beste deal heeft! Bovendien check je op deze pagina uitgebreide informatie over onderwerpen zoals tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamme
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Moerzeke?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Moerzeke. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke aanbieders er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moerzeke is in juli 2024? Geef snel de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Dankzij de energiehunter vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Moerzeke, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je gemakkelijk een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Moerzeke

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Moerzeke betreft Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hamme wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Moerzeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Hamme
 • Populaire CV: Agpo
 • Aandeel groen: 18,10%
 • Postcodegebied: 9220
 • Gem. mazout: 1770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-moerzeke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Moerzeke is het gemiddelde verbruik ong. 1510 m3 en 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle pakketten check jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Moerzeke, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de leverancier. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Moerzeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €315 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Moerzeke. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Moerzeke. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert de geselecteerde energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Tevens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Moerzeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Moerzeke en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Moerzeke

De meeste energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Moerzeke. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Moerzeke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Hamme zien we diverse projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9220. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo vergelijken.