Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westrem

Gemakkelijk energie vergelijken in Westrem? Middels onze vergelijker tref je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Westrem de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over items zoals energieaansluitingen en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wetteren
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle organisaties eenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Westrem?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Westrem. Van Engie tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westrem is in juli 2024? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze prijzencheck vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Westrem, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tool zoek jij verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Westrem

 • Engie: Met praktische energie-bespaartips
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Westrem heet Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Wetteren is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Westrem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Wetteren
 • CV ketel: Baxi
 • Aandeel groen: 18,30%
 • Postcodegebied: 9230
 • Verbruik stookolie: 1790 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-westrem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Westrem is dat gemiddeld 1520 m3 + 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het slim om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energie aanbieders. Van elk abonnement zoek je info m.b.t. type stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Westrem, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de onderneming. O.a. www.engie.be en www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Westrem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €280 bonus betekenen. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktische tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaartip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Westrem. In dat geval bespaar je het meeste geld. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Westrem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent en ook Ebem. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Westrem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Westrem en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Westrem

Het gros van de energie aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Westrem. Toch zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Westrem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Wetteren onderscheiden we diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9230. In deze omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Engie duurzame energie.