Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waasmunster

Eenvoudig energie vergelijken in Waasmunster? Met behulp van de energievergelijker check je supersnel alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Eneco & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Waasmunster prijstechnisch het meest interessant is. Verder tref je op onze website praktische informatie over items als bijvoorbeeld tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Tevens geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Waasmunster
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Waasmunster?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Waasmunster. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Intergem. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waasmunster is? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Waasmunster, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filters in onze vergelijker zoeken jullie moeiteloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waasmunster

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Waasmunster is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Waasmunster wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Waasmunster

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Waasmunster
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,252%
 • Centrale postcode: 9250
 • Verbruik Mazout: 2220 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-waasmunster

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Waasmunster bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 + 3395 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het voordeliger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement zoek jij data zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Waasmunster, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be en www.antargaz.be. De betreffende leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Waasmunster


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €390 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaartip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Waasmunster. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Waasmunster. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de gekozen leverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE en ZENO. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door deze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Waasmunster vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waasmunster en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Waasmunster

De meeste maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Waasmunster. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Waasmunster vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Waasmunster zien we verscheidene acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9250. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz overstappen.