Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kalken

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kalken? Dankzij de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijv. Essent & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Kalken de laagste prijs biedt. Daarnaast tref je via onze vergelijker belangrijke informatie over topics als o.a. de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Laarne
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 345,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kalken?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kalken. Dit varieert van Poweo tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kalken is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Middels de energietarievenvergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kalken, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de tool zoekt men gemakkelijk een energiecontract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Kalken

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Kalken betreft Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Laarne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Kalken

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Laarne
 • Populaire CV: Chappee
 • Groene stroom: 18,70%
 • Centrale postcode: 9270
 • Verbruik Mazout: 1830 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-kalken

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Kalken ligt dit gemiddeld op 1540 m3 + 3335 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Normaliter kan het uit om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement zoek jij gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Kalken, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie kortingsactie gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.octaplus.be of www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kalken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €265 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Kalken. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Kalken. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je aankomende aanbieder het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Essent en Elegant. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kalken vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kalken en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Kalken

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Kalken. Echter is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Kalken vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Laarne bestaan er tegenwoordig diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9270. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Luminus duurzame energie.