Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laarne

Snel online energie vergelijken in Laarne? Middels onze website check je overzichtelijk alle grote energieleveranciers zoals Watz en Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Laarne het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens vergaar je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als o.a. leveranciers en de slimme meter. Tevens bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Laarne
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 410,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Laarne?

Er zijn erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Laarne. Dit loopt van Poweo tot aan OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laarne is voor jouw situatie? Geef direct jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Laarne, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door filters in de vergelijkingstool vind je eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Laarne

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Handige website

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Laarne is Intergem. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Laarne is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Laarne

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Laarne
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 0,255%
 • Postcodegebied: 9270
 • Gem. mazout: 2250 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-laarne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Laarne is dat gemiddeld 1445 m3 en 3410 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaal loont het om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote energiebedrijven. Bij alle pakketten bekijk je info m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Laarne, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Laarne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €295 besparen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Onderstaand check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Laarne. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Laarne. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je aankomende maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of Energie 2030. Daarna beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Laarne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Laarne en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Laarne

Een groot deel van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Laarne. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Laarne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Laarne bestaan er vele initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9270. In deze plaats kan je steeds vaker vrij voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente