Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Uitbergen

Meteen energie vergelijken in Uitbergen? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je eenvoudig alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn Engie en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Uitbergen de laagste prijs biedt. Verder bekijk je via de Energiehunter bruikbare info over thema’s zoals het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Berlare
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,428
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 380,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Uitbergen?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Uitbergen. Dit loopt van Engie tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 35 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Uitbergen is die past bij jouw verbruik? Voer snel jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Uitbergen, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de tool ontdekken jullie eenvoudig een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Uitbergen

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas en stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Uitbergen betreft Imewo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Berlare is de huidige netbeheerder van het aardgas Intergem. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Uitbergen

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Berlare
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel groen: 19,10%
 • Postcode: 9290
 • Mazout consumptie: 1870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,428
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-uitbergen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Uitbergen ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 en 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. In de regel is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van alle contracten zie jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Uitbergen, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.essent.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Uitbergen


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €290 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina tref jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Uitbergen. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Uitbergen. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de aanstaande energieleverancier de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Poweo. Daarnaast bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Uitbergen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Uitbergen en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Uitbergen

De meeste energie aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Uitbergen. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Uitbergen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Berlare zijn er diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9290. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy duurzame energie.