Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aalst

Snel energie vergelijken in Aalst? Middels energiehunter.be vind je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Watz & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Aalst de scherpste prijs kan bieden. Verder tref je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over thema’s zoals de netbeheerder en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Aalst?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Aalst. Van Engie tot aan Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 25 bedrijven. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aalst voor jou is? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter check je rap de goedkoopste energieleverancier van Aalst, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filteren in de tarievenvergelijker ontdekt men probleemloos een energie-abonnement dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Aalst

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Aalst betreft Intergem. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Aalst valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Intergem. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Aalst

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 0,258%
 • Postcode: 9300
 • Verbruik stookolie: 2280 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-aalst

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dat betreft het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Aalst ligt dit gemiddeld op 1460 m3 en 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij elk pakket zoek je info met betrekking tot herkomst energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Aalst, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. Zoals www.energie2030.be en ook www.ecopower.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Aalst


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan ruim €375 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaartip 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaartip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Aalst. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Aalst. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt je gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna selecteer je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Aalst vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Aalst en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Aalst

Een groot deel van de leveranciers bieden momenteel groene stroom in Aalst. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene energie komt 100% groen tot stand. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Aalst vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Aalst kennen we steeds meer plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9300. In deze buurt kan je wellicht heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Mega februari 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente