Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwerkerken

Zonder problemen energie vergelijken in Nieuwerkerken? Geholpen door www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Watz en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Nieuwerkerken de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je op deze pagina uitgebreide informatie over items zoals energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Ook vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nieuwerkerken?

We zien meer en meer energieleveranciers in Nieuwerkerken. Dit varieert van Lampirus tot een speler als Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwerkerken is? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energietarievenvergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Nieuwerkerken, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de tarievenvergelijker bekijk jij moeiteloos een energiecontract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Nieuwerkerken

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Nieuwerkerken betreft Intergem. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aalst wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Nieuwerkerken

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel groen: 19,90%
 • Postcode: 9320
 • Mazout consumptie: 1950 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-nieuwerkerken

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Nieuwerkerken ligt dit gemiddeld op 1600 m3 + 3395 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket lees jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Nieuwerkerken, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele leverancier gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be + www.zeno.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Nieuwerkerken


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 bonus betekenen. Toch, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna check jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaartip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: neem een energiezuinige airco

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Nieuwerkerken. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Nieuwerkerken. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt je nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE + Eni. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nieuwerkerken vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Nieuwerkerken en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Nieuwerkerken

Het gros van de energieleveranciers bieden momenteel groene stroom in Nieuwerkerken. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Nieuwerkerken vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Aalst zijn er steeds meer acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9320. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Luminus prijzen.