Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meldert

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Meldert? Door gebruik te maken van deze website vind je probleemloos alle bekende energie aanbieders. Voorbeelden zijn Engie & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Meldert de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op onze website uitgebreide informatie over zaken als energieproblemen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,433
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Meldert?

Wij zien meer en meer energieleveranciers actief in Meldert. Van Lampirus tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen de leidingen van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiebedrijven actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meldert is voor jouw situatie? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Meldert, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de energievergelijker zoek je zonder problemen een energie-abonnement dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Meldert

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Meldert heet Intergem. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Aalst is de aardgas netbeheerder Intergem. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Meldert

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene stroom: 19,60%
 • Hoofdpostcode: 9310
 • Aantal mazout liters: 1920 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,433
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-meldert

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Meldert is dat gemiddeld 1585 m3 en 3380 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Dit alles bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak kan het uit om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle grote energie aanbieders. Van alle pakketten check jij informatie aangaande type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Meldert, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.octaplus.be + www.poweo.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Meldert


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €380 besparen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Meldert. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: contracten voor een langere periode zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Meldert. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt je gekozen gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste aanbieder. Bedrijven als Luminus, ENGIE of Poweo. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.antargaz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Meldert vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meldert en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Meldert

Het merendeel van de energie aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Meldert. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Meldert vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Aalst onderscheiden we verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9310. In deze regio kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent prijzen.