Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hofstade

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hofstade? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle grote energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Hofstade de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze pagina waardevolle info over zaken als energiebelastingen en alternatieven voor de CV-ketel. Verder bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Hofstade?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hofstade. Van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hofstade is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze tarievencheck check je rap de goedkoopste energieleverancier van Hofstade, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de Energiehunter achterhaalt men zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Hofstade

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Hofstade betreft Intergem. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Aalst is de netbeheerder van het gas Intergem. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Hofstade

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 19,30%
 • Postcodegebied: 9308
 • Mazout consumptie: 1890 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-hofstade

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Hofstade is dit gemiddeld zo’n 1570 m3 + 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten zoek je data aangaande soort energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Hofstade, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.engie.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Hofstade


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €315 opleveren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hofstade. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hofstade. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt je aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Ebem. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hofstade vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hofstade en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Hofstade

Tal van leveranciers bieden momenteel groene stroom in Hofstade. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Hofstade vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Aalst zien we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9308. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer heel gunstig meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo duurzame energie.