Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herdersem

Eenvoudig energie vergelijken in Herdersem? Door gebruik te maken van onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Herdersem de scherpste prijs kan bieden. Ook verzamel je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Voorts komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 405,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Herdersem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Herdersem. Dat gaat van Lampirus tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik tellen we ruim 20 leveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de leidingen van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herdersem is? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! D.m.v onze handige vergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Herdersem, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de energievergelijker ontdek je zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Herdersem

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Herdersem betreft Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Aalst is de aardgas netbeheerder Intergem. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Herdersem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 19,50%
 • Postcodegebied: 9310
 • Mazout: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-herdersem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Herdersem is dit gemiddeld zo’n 1580 m3 en 3375 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Van alle abonnementen check je gegevens als type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Herdersem, en de overstapbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Herdersem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €275 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigtip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Herdersem. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Herdersem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Eni. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herdersem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Herdersem en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Herdersem

Het merendeel van de organisaties leveren onderwijl groene stroom in Herdersem. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Herdersem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Aalst kennen we meerdere plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9310. In deze regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Engie prijzen.