Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Baardegem

Eenvoudig energie vergelijken in Baardegem? Dankzij de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle grote aanbieders als o.a. Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Baardegem de laagste prijs biedt. Tevens tref je op deze website bruikbare informatie over topics als bijv. tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Baardegem?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Baardegem. Dit varieert van Essent tot Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag tellen we ruim 20 organisaties. Deze werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Baardegem is op dit moment? Voer snel jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Baardegem, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in onze vergelijker check je simpel en snel een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Baardegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de onkosten verschillen per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Baardegem betreft Intergem. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Aalst is de netbeheerder van het gas Intergem. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Baardegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • CV Merk: Oertli
 • Groene energie: 19,40%
 • Postcode: 9310
 • Aantal mazout liters: 1900 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-baardegem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Baardegem ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 & 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder contract zoek jij gegevens zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Baardegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of www.aspiravi.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Baardegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €375 rendement bieden. Echter, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigadvies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Baardegem. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Baardegem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verzorgt de geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw aankomende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Baardegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Baardegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Baardegem

De meeste energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Baardegem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Baardegem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Aalst bestaan er tegenwoordig meerdere acties met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9310. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz duurzame energie.