Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moorsel

Op je gemak energie vergelijken in Moorsel? Middels energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle relevante maatschappijen zoals Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Moorsel de beste deal heeft! Voorts check je op deze pagina uitgebreide informatie over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en verschillende contracttypes. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aalst
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Moorsel?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Moorsel. Dit varieert van Antargaz tot aanbieders zoals Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moorsel is die past bij jouw verbruik? Geef snel jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Moorsel, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties maken in de Energiehunter ontdek jij eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Moorsel

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Moorsel is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Aalst is de netbeheerder van het gas Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Moorsel

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Aalst
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 19,70%
 • Postcode: 9310
 • Verbruik Mazout: 1930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-moorsel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Moorsel is dat gemiddeld 1590 m3 + 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het verstandig om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle grote aanbieders + contracten. Van elk pakket achterhaal je details m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Moorsel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende kortingsactie gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Moorsel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €350 korting realiseren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Moorsel. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Moorsel. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bijv. Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Moorsel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Moorsel en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Moorsel

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Moorsel. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Moorsel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Aalst onderscheiden we meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9310. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Eneco prijzen.