Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oordegem

Eenvoudig energie vergelijken in Oordegem? Middels de energievergelijker tref je moeiteloos alle interessante aanbieders als Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Oordegem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker praktische info over zaken als energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Bovendien verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Oordegem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oordegem. Van Essent tot OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Imewo. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oordegem voor jou is? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Oordegem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door keuzes in de energievergelijker vind je gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Oordegem

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen februari 2024)

De condities van aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Oordegem heet Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lede is de netbeheerder van het gas Imewo. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Oordegem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lede
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 20,10%
 • Centrale postcode: 9340
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1970 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-oordegem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Oordegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 plus 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder contract achterhaal jij data m.b.t. soort energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Oordegem, en de welkomstbonus. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.luminus.be + www.energypeople.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Oordegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €350 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bieden wij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktische tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oordegem. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Oordegem. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris + ZENO. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels onze vergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oordegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oordegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Oordegem

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Oordegem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Oordegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Lede bestaan er meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 9340. In deze buurt kan je wellicht financieel aantrekkelijk participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Watz prijzen.