Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lede

Zonder problemen energie vergelijken in Lede? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je overzichtelijk alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Lede voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als bijv. energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarbij geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,253
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Lede?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Lede. Dat loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 maatschappijen. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lede is op dit moment? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Lede, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker detecteren jullie probleemloos een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lede

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Eigen account

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De pakketten van energie-organisaties en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lede heet Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lede wordt transport van het aardgas beheerd door Intergem. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Lede

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lede
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene stroom: 0,259%
 • Postcode: 9340
 • Mazout verbruik: 2290 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-lede

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinfo. Onder andere de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Lede ligt dat gemiddeld op circa 1465 m3 en 3430 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle erkende energie aanbieders. Bij alle pakketten vind jij specificaties met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Lede, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. De nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Lede


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan soms wel €285 bonus betekenen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Lede. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lede. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt jouw aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste leverancier. Denk aan Luminus, Essent of Elegant. Ook kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lede vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lede en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Lede

De meeste energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Lede. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Lede vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Lede zien we vele stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 9340. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz december 2023.


Alle plaatsen in deze gemeente