Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Smetlede

Op je gemak energie vergelijken in Smetlede? Dankzij energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende energie aanbieders als Watz & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Smetlede het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je via de Energiehunter handige informatie over zaken als o.a. overstappen en variabele of vaste tarieven. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparingen mogelijk tot wel € 305,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Smetlede?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Smetlede. Dat gaat van Lampirus tot aan Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Smetlede voor jou is? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energiehunter ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Smetlede, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij filters in de vergelijkingstool ontdekken jullie zonder problemen een product dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Smetlede

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Smetlede is Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Lede valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Smetlede

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lede
 • CV ketel: Atag
 • Groene energie: 20,20%
 • Postcode: 9340
 • Mazout consumptie: 1980 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-smetlede

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Smetlede ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 + 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk contract check jij informatie als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Smetlede, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be of www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Smetlede


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €290 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Smetlede. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht is er sprake van een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Smetlede. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw betreffende maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en kies de beste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of Wase Wind. Hierna selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Smetlede vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Smetlede en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Smetlede

Het gros van de maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Smetlede. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Smetlede vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Lede zien we verscheidene initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9340. Als inwoner van deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus prijzen.