Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Impe

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Impe? Met behulp van energiehunter.be tref je snel en simpel alle grote energie aanbieders als bijv. Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Impe voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je via onze vergelijker praktische info over items zoals de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lede
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Impe?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Impe. Dit varieert van Poweo tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Intergem. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Impe is voor jouw situatie? Voer gelijk de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Impe, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in de tarievenvergelijker detecteer je zonder problemen een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Impe

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van leveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Impe is Intergem. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lede is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Impe

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lede
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Groene energie: 20,00%
 • Hoofdpostcode: 9340
 • Aantal mazout liters: 1960 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-impe

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit zijn gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Impe is dit gemiddeld zo’n 1400 m3 en 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket lees je informatie als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Impe, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be en ook www.eneco.be. Jouw aanstaande energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Impe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €395 rendement bieden. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Praktisch advies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Impe. Dan bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Impe. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de gekozen energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris of Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Impe vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Impe en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Impe

Tal van leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Impe. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Impe vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Lede bestaan er nogal wat activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 9340. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Oost Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Mega prijzen.