Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wanzele

Eenvoudig energie vergelijken in Wanzele? Aan de hand van onze vergelijker vind je moeiteloos alle erkende maatschappijen als o.a. Eneco & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Wanzele de laagste prijs hanteert. Bovendien lees je via de Energiehunter nuttige info info over zaken als o.a. energiebesparing in huis en de slimme meter. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lede
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 390,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wanzele?

We zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Wanzele. Dat gaat van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wanzele is in maart 2024? Geef snel de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Wanzele, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v filteren in de tool vindt men moeiteloos een energiecontract dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Wanzele

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wanzele is Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Lede valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Intergem. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Wanzele

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Lede
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 20,30%
 • Hoofdpostcode: 9340
 • Mazout consumptie: 1990 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-wanzele

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Wanzele bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Rondom looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin loont het om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket vind je gegevens met betrekking tot type energie, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wanzele, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Zoals www.engie.be + www.eni.com. Jouw toekomstige energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wanzele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Wanzele. Zodoende ben je het voordeligst uit. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Wanzele. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verzorgt de gekozen gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Antargaz. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). De betreffende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Wanzele vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wanzele en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Wanzele

De meeste energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Wanzele. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Wanzele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Lede kennen we meerdere opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9340. In deze omgeving kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Comfort Energy prijzen.