Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lieferinge

Snel online energie vergelijken in Lieferinge? Met behulp van deze website doorzoek je supersnel alle bekende energie aanbieders als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Lieferinge de beste deal heeft! Voorts check je via onze vergelijker uitgebreide informatie over items als tarieven en handige bespaartips. Tevens vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 410,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lieferinge?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lieferinge. Dat gaat van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags zijn het zo’n 25 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lieferinge is die past bij jouw verbruik? Vul snel de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energietarievenvergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Lieferinge, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van filteren in de prijzenvergelijker detecteer jij simpel en snel een energieproduct dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lieferinge

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Lieferinge heet Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ninove valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Lieferinge

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • CV Merk: Junkers
 • Groene stroom: 20,60%
 • Postcode: 9400
 • Mazout consumptie: 2020 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-lieferinge

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Lieferinge gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 + 3430 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Veelal is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder abonnement zoek je voorwaarden met betrekking tot type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Lieferinge, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Lieferinge


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €320 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Praktische tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaaradvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Lieferinge. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Lieferinge. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je betreffende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lieferinge vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lieferinge en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lieferinge

Het gros van de energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Lieferinge. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Ga dan voor zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Lieferinge vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Ninove zijn er vele initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 9400. In deze woonplaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Oost Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Antargaz prijzen.