Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Denderwindeke

Zonder problemen energie vergelijken in Denderwindeke? Dankzij www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle interessante leveranciers als o.a. Mega en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Denderwindeke prijstechnisch het meest interessant is. Verder vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s als o.a. het ideale overstapmoment en info over de enkele of dubbele meter. Ook geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Denderwindeke?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Denderwindeke. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 tellen we ruim 20 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Intergem. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Denderwindeke voor jou is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Denderwindeke, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de tool vind je eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Denderwindeke

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Handige website

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Denderwindeke is Intergem. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Ninove valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Denderwindeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 20,50%
 • Centrale postcode: 9400
 • Mazout verbruik: 2010 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-denderwindeke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Denderwindeke ligt dat gemiddeld op circa 1425 m3 plus 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket tref je data m.b.t. soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Denderwindeke, en de overstapbonus. Selecteer de partij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Denderwindeke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €305 rendement bieden. Maar, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Denderwindeke. Dan is de besparing het grootst. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Denderwindeke. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Ook bespreek je de startdatum van het abonnement. Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Denderwindeke vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Denderwindeke en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Denderwindeke

Tal van energie aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Denderwindeke. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Denderwindeke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ninove zijn er diverse activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9400. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Oost Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Poweo prijzen.