Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nederhasselt

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nederhasselt? Geholpen door deze website check je snel en simpel alle interessante leveranciers als Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Nederhasselt de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als onderwerpenen info over duurzame energie. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparingen mogelijk tot wel € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Nederhasselt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Nederhasselt. Van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het net van Imewo. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nederhasselt is? Geef snel je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Nederhasselt, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Middels filteren in de tarievenvergelijker detecteer je verrassend eenvoudig een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nederhasselt

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van organisaties en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Nederhasselt betreft Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ninove is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Nederhasselt

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populair merk: Remeha
 • Groene stroom: 20,70%
 • Centrale postcode: 9400
 • Aantal mazout liters: 2030 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-nederhasselt

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Nederhasselt gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1435 m3 en 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Wat betreft prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het slim om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk contract tref jij details zoals soort energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Nederhasselt, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie leverancier tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. Zoals www.luminus.be en ook www.wasewind.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Nederhasselt


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €250 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigadvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktische tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Nederhasselt. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En soms ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Nederhasselt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de aanstaande gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE en ook Watz. Tevens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Nederhasselt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Nederhasselt en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Nederhasselt

Het merendeel van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Nederhasselt. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Nederhasselt vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Ninove kennen we allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 9400. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Oost Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Engie prijzen maart 2024.