Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Outer

Gemakkelijk energie vergelijken in Outer? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vergelijk je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Outer voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasIntergem
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 290,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Outer?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Outer. Van Poweo tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze maatschappijen lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Outer is op dit moment? Voer vlug de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Outer, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties in de tool vind je eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Outer

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Goede klantenservice
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiebedrijven en de tarieven wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Outer is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ninove is de aardgas netbeheerder Intergem. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Outer

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 21,40%
 • Hoofdpostcode: 9406
 • Verbruik Mazout: 2100 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Intergem
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-outer

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Outer bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 en 3470 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het voordeliger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij info als soort energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Outer, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante korting gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.energypeople.be. De betreffende maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Outer


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €335 besparen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bieden wij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Tip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Outer. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Outer. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw nieuwe gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem een nieuwe maatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of Belpower. Daarna beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van deze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Outer vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Outer en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Outer

Het gros van de organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Outer. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Outer vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Ninove zien we steeds meer opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9406. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Oost Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Lampirus prijzen maart 2024.