Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neigem

Gemakkelijk energie vergelijken in Neigem? Met behulp van energiehunter.be ontdek je probleemloos alle erkende leveranciers als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Neigem het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien tref je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als bijv. energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Neigem?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in de regio Neigem. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Intergem. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neigem voor jou is? Geef snel de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze prijzencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Neigem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties in de tarievenvergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Neigem

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Prettige klantendienst

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Neigem heet Intergem. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Ninove wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Neigem

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populair merk: AWB
 • Groene stroom: 21,20%
 • Centrale postcode: 9403
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-neigem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Neigem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1460 m3 en 3460 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij alle contracten bekijk je info aangaande herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Neigem, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte aanbieder gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Neigem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €265 bonus betekenen. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters check jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaartip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Neigem. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Echter, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Neigem. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de betreffende organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris of natuurlijk Watz. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Neigem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Neigem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Neigem

Tal van leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Neigem. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Neigem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Ninove zijn er diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 9403. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Mega prijzen maart 2024.