Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meerbeke

Eenvoudig energie vergelijken in Meerbeke? Middels de Energiehunter doorzoek je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als OCTA+ en Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Meerbeke prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op deze pagina praktische info over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ninove
Netbeheerder Elektra:Intergem
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Meerbeke?

We zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Meerbeke. Dat gaat van Essent tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Intergem. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerbeke is voor jouw verbruik? Voer snel jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Meerbeke, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filters in onze vergelijker vinden jullie zonder problemen een product dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Meerbeke

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Online account
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Goed bereikbare klantendienst
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De condities van leveranciers en de prijzen zijn anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Meerbeke betreft Intergem. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ninove is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Meerbeke

 • Provincie: Oost Vlaanderen
 • Gemeente: Ninove
 • Populair merk: Agpo
 • Groene energie: 21,10%
 • Centrale postcode: 9402
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Intergem
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-meerbeke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Meerbeke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 en 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket vind jij details als type energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Meerbeke, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be en www.wasewind.be. De betreffende aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meerbeke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €280 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: neem tochtweringen
 • Praktisch advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigadvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meerbeke. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Meerbeke. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris of Energy People. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Via deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lage prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meerbeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Meerbeke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Meerbeke

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Meerbeke. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Meerbeke vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Ninove zien we meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 9402. In deze woonplaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Oost Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van Luminus prijzen februari 2024.